GREVA CONTINUĂ. SINDICATE: „Oferta Guvernului, jignitoare”

Sindicaliştii din Educaţie au organizat azi un protest în Piața Victoriei din București, la care au participat aproximativ 10.000 de dascăli din capitală și județele învecinate.

Din fața Guvernului, liderii sindicali au anunțat că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente:

„Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respectRomânia Educată devine un concept lipsit de sens. România Educată e România eșuată – liderul sindical a lăsat pe jos, pe asfalt, volumul cu proiectul „România educată”. El a lăsat și câteva pixuri, cu care guvernanții să își scrie demisia.

Oamenii nu acceptă aceste vouchere, nu contribuie cu nimic la pensieNu poți veni în faţa corpulul profesoral şi să le oferi aceste aşa zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentăNu şi-au luat niciu angajament legat de salarizare. Acea legea unitară de salarizare care va fi negociată din data de 15 iulie încolo nu oferă nicio garanţie că va fi respectat statutul celor care lucrează în sistemGuvernanţii nu au înţeles nimic. Oamenii care demonstrează în întreaga ţară demonstrează pentru că au fost jigniţi, au fost umiliţi. Cu siguranță greva continuă”, au spus liderii dascălilor.

Mihai ROMAN

cm
cm