GRIPA ȘI ȘCOALA – Părinții cer resursă umană suplimentară, nu doar recomandări

  Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, solicită Ministerului Sănătății să vină, dacă există cadru legal, cu resursă umană suplimentară, nu doar cu recomandări.

  ”Cabinetele școlare, care țin de CL, nu au un personal medical numeros. Să ne sprijine cu medici de familie și cu personal din spitale, dacă există această posibilitate”, scrie, pe Facebook, Iulian Cristache.

  Președintele federației mai oferă câteva sfaturi… de bun-simț: 1. Părinți, în cazul în care copiii prezintă simptome, nu îi trimiteți la școală! Dacă le este rău, oricum se duc degeaba la școală. Le faceți, în primul rând, rău propriilor copii și, ulterior, celorlalți. 2. Puneți-le în ghiozdan 2-3 măști și dezinfectant pe care să le poată folosi atunci când e nevoie. 3. Spuneți-le să evite, acolo unde este posibil, aglomerațiile. 4. Dați-le batiste de unică folosință. 5.Sfătuiți-i să comunice cu profesorii, iar atunci când au simptome de gripă să spună și să ceară să plece acasă. 6. La întoarcerea de la școală să vină direct acasă, să lase mall-urile și alte destinații, în această perioadă de gripă. 7. Nu exagerați cu panica și grija excesive, gripă a fost, este și va mai fi. 8. Directorii să pună la dispoziție online-ul. Măcar pentru partea de predare. Ceva este mai bun decât nimic. Așadar, nu fiți rigizi, domnilor directori!

  ”Așadar, fac un apel la responsabilitate, atât la nivelul familiilor cât și la nivelul corpului profesoral. Este nevoie de comunicare și înțelegere reciprocă”, mai subliniază Iulian Cristache.

  mg
  mg