ÎN SLĂTIOARA. Bărbat bătut la el acasă de un ucrainean. A fost pus de un sighetean

Un maramureșean din satul Slătioara a fost agresat de către un tânăr ucrainean. S-a întâmplat zilele trecute, când patrula Secției 2 Bogdan Vodă a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că, la domiciliul unui bărbat, de 41 de ani, din satul Slătioara, ar fi venit un bărbat necunoscut, care l-ar fi agresat fizic.

„Din declarațiile persoanei vătămate a reieșit faptul că, persoana bănuită de comiterea faptei, sub diferite pretexte, ar fi pornit anumite conversații cu bărbatul de 41 de ani. Deoarece discuțiile cu persoana bănuită i-au trezit suspiciuni, bărbatul ar fi intenționat să solicite ajutorul polițiștilor prin apel 112, moment în care persoana bănuită i-ar fi smuls telefonul din mână, distrugându-l și l-ar fi agresat fizic. În urma loviturii, bărbatul a căzut peste geamul ușii imobilului, care a fost distrus în totalitate. Ulterior, bărbatul necunoscut a părăsit curtea locuinței, adresându-i și amenințări persoanei vătămate. 

Prejudiciul cauzat a fost de aproximativ 4.500 de lei. În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii Postului de Poliție Strâmtura, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Dragomirești, ai Secției 2 Bogdan Vodă și Poliției Municipiului Sighetu Marmației, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptelor ca fiind un tânăr, de 26 de ani, din Ucraina”, precizează IPJ Maramureș.

Polițiștii maramureșeni precizează că în urma administrării probatoriului, a fost dispusă extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de șantaj și instigare la infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare, „prin aceea că tânărul ar fi comis faptele la instigarea unui bărbat, de 63 de ani, din Sighetu Marmației.

A fost efectuată în continuare urmărirea penală față de tânărul de 26 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, distrugere și amenințare, iar față de bărbatul de 63 de ani pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, instigare la lovire sau alte violențe și amenințare.

Prin ordonanță, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a celor doi bărbați, de 26 și 63 de ani, urmând ca astăzi, 12 aprilie, să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești, pentru luarea unei măsuri preventive”.

Marcel ȘERBAN

Marcel ȘERBAN

dh
dh