”În umbra lui Shakespeare” va avea premiera la Cinema City Baia Mare

Filmul ”În umbra lui Shakespeare” (The Silversmith), după un scenariu scris de un băimărean, va avea premiera în cinematografele Cinema City Baia Mare și Cinema City Iulius Mall din Cluj-Napoca, în data de 20 ianuarie 2023.

”În umbra lui Shakespeare” este un film artistic realizat în regia lui Tárkányi János, după un scenariu scris de un băimărean, Walter Übelhart, care captivează spectatorul încă de la primele minute.

”Prin acţiunea derulată în două planuri, suntem cufundaţi în culoarele timpului până în urmă cu 400 de ani, când ni se dezvăluie, din umbra istoriei, un personaj din Baia Mare, care a preferat să rămână discret, Johannes Banfi Hunyades. El se afirmă în cercurile alese din Londra, ajungând, se pare, apropiat marelui William Shakespeare, căruia nu doar i-ar fi sugerat teme devenite celebre în timp, ci i-ar fi oferit chiar texte, el alegând să rămână în umbră. Spectatorul poate ușor identifica două planuri: pe de o parte, suntem transpuși în circuitul științific și cultural european, în ciuda mai multor manifestări specific medievale (vrăjitoare, medicamente miraculoase, societăți secrete, ocultism etc.), iar pe de alta, asistăm la încercările insistente ale scenaristului de a identifica în Baia Mare de azi și în zonă dovezi ale unui trecut fabulos”, se arată în descrierea filmului.

Din distribuție: Marian Baroian, Ioan Mircea Farcaș, Alexandru Stan.

mg
mg