INDEMNIZAȚIE DE CREȘTERE A COPILULUI. Bani mai mulți pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți

Indemnizaţia lunară pentru părinții de gemeni, tripleți sau multipleți va creşte cu 50%, conform unei decizii adoptate în şedinţa de joi a Guvernului.

„O veste aşteptată de părinţii de gemeni, tripleţi şi multipleţi, care vor beneficia de majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, după ce guvernul a adoptat astăzi normele de aplicare ale ordonanţei care a instituit această măsură cu ceva timp în urmă. Mai exact, este vorba de creşterea cu 50% a indemnizaţiei lunare pentru copiii născuţi din sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil„, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei.

Normele metodologice adoptate clarifică şi procedura în cazul cumulului de drepturi pentru copiii între 0-2 ani şi copiii de la 3 la 7 ani, scrie Agerpres.

„Majorarea se acordă şi în cazul copiilor născuţi în timpul în care părinţii primesc deja indemnizaţia pentru creşterea altui copil. De asemenea, sunt acordate unele facilităţi fiscale pentru părinţi, prin majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obţinut de părinte în perioada concediului pentru creşterea copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.512 lei – o modificare, credem, importantă şi binevenită pentru mulţi părinţi”, a mai precizat Mihai Constantin.

Mihai ROMAN

cm
cm