INEDIT. Care sunt cetățenii cei mai atrași să se mute în Maramureș

Datele recensământului populației din 2021 a spulberat legenda urbană conform căreia, în Maramureș cei mai mulți rezidenți din afara județului, sunt din Sălaj. Noile informații spun că sătmărenii ocupă primul loc, iar abia pe locul doii se situează sălăjenii. Interesant este faptul că și tot mai mulți bucureșteni aleg să se mute aici.

”La mobilitatea populației avem niște statistici interesate. Spre exemplu, din populația rezidentă a județului Maramureș, câți sunt veniți din afara județului, după locul de naștere. Legenda urbană spune că în Maramureș sunt cei mai mulți sălăjeni. Ei bine, la recensământului populației din 2021 cei mai mulți au ieșit sătmăreni. Au declarat că au venit din județul Satu Mare sau că s-au născut în județul vecin, 10.232 de cetățeni.

Sălajul este într-adevăr pe locul 2 cu 9.718. Sunt și foarte mulți rezidenți din altă țară – 8.362. Mirarea noastră cea mai mare este că pe locul 4 se situează municipiul București. Cică am avea 7.850 de bucureșteni în județul Maramureș. Apoi avem o scădere vertiginoasă până la 3.441 care sunt clujenii. Timișenii sunt 1.773, bistrițenii 1657, sucevenii 1374”, a declarat Marius Pop, director adjunct Direcția Județeană de Statistică Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA