INVESTIȚII ÎN COMUNA RECEA. Vor fi modernizate drumurile din localitatea Lăpușel

Deputatul Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș s-a aflat, zilele trecute, la sediul Primăriei Recea pentru a discuta cu primarul Pavel Octavian despre contractele de interes local ce vor fi finanțate și se vor derula pe termen scurt:

“Un primar cu care PSD Maramureș se mândrește este Pavel Octavian, care de mulți ani conduce cu profesionalism și determinare destinele comunei Recea. În discuțiile pe care le-am avut în biroul primarului social-democrat am abordat multitudinea de proiecte aflate în derulare în comunitate. Și vreau să îl felicit public pe primarul Octavian Pavel pentru tot ce a făcut pentru comunitate, dar mai ales pentru proiectele (multe) aflate în derulare:

14,5 milioane de lei a obținut Primăria Recea pe Programul Național Anghel Saligny, pentru modernizarea drumurilor de interes local din localitatea Lăpușel și urmează deja Ordinul de începere al lucrărilor.

Pe PNRR, componenta C10 au fost semnate 3 contracte pe fonduri europene: pentru PUG-ul comunei Recea s-au alocat 820.000 de lei, proiectul fiind în implementare cu unele plăți deja finalizate; renovarea energetică moderată a Școlii/Grădinițe din localitatea Bozânta Mică, unde suma obținută a fost de 950.000 de lei, iar lucrarea este în execuție; în cazul PUG-ului și a renovării energetice moderate au fost prinse și câte 2 stații de încărcare electrice. 2,1 milioane de lei pentru realizarea unei piste pentru biciclete, unde urmează să fie dat Ordinul de începere.

Tot pe PNRR, pe componenta C15, comuna Recea a semnat un contract pentru dotarea școlilor cu mobilier și aparatură, suma obținută fiind de 1,3 milioane de lei.

Un alt contract s-a obținut pe componenta C 13 pe PNRR, în vederea reabilitării infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități. Pentru Centrul din Recea s-au obținut 360.000 de lei pentru partea de ambulatoriu și alți 360.000 de lei pentru dotarea centrului de recuperare neuromotorie.

15 milioane de lei obținuți pe POIM, pentru rețeaua de canalizare în localitățile Mocira și Recea.

Pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!, a declarat deputatul Gabriel Zetea.”

 

GlasulMM
GlasulMM