IPJ MARAMUREȘ. Rata criminalității, în creștere în județ

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi de conducerea IPJ Maramureș, s-a prezentat activitatea instituției pe primele 8 luni din an. Datele statistice arată că, la nivelul județului nostru, rata criminalității este în creștere.
”În primele 8 luni ale anului 2023 infracțiunile sesizate sunt într-o creștere cu 4,44% față de aceeași perioadă a anului anterior. Principala pondere o dețin infracţiunile judiciare (63%) și cele de altă natură cu (30%), restul de 7,1% fiind reprezentat de infracţiuni economico-financiare. Sprijinul unității canine în anul precedent a fost unul semnificativ, reliefat atât de numărul activităților – 372 de misiuni de menţinere a ordinii publice pe raza județului!, a declarat Mihai Gherman, comisarul șef al IPJ Maramureș.
Pentru a combate fenomenul, au fost organizate mai multe acțiuni preventive și de informare. Acțiunile preventive au fost diversificate și au constat în sesiuni de informare, acțiuni în locuri publice, puncte de informare, concursuri și expoziții, toate fiind orientate în special pe cele trei domenii care au constituit priorităţi naționale în domeniul prevenirii criminalităţii: prevenirea criminalității informatice, prevenirea victimizării minorilor și violenței domestice.
Sub coordonarea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au fost realizate 9 proiecte și o campanie de prevenire, pe diverse segmente de criminalitate, în care polițiștii de prevenire, de ordine publică și cei rutieri au desfășurat 432 de activități preventive. Informațiile și recomandările preventive oferite de polițiști au ajuns la peste 11.000 de beneficiari direcți: elevi, cadre didactice, părinți, adulți angajați ai unor instituții sau beneficiari de servicii sociale.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA