Istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR

De ceva timp, cumpărătorii de mașini la mâna a doua au posibilitatea de a afla informații despre mașinile care-i interesează, printr-o aplicație gestionată de RAR. Concret, prin intermediul aplicației Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul RAR, cei interesați pot verifica gratuit istoricul oricărui vehicul care a trecut măcar o dată pe la RAR.

În plus, pe lângă istoricul unei mașini, cei interesați de o anumită mașină pot afla și ce avarii a suferit aceasta de-a lungul timpului. Datele despre daunele unei mașini sunt preluate de la firmele de asigurări și acoperă majoritatea mașinilor înmatriculate în țara noastră.

Spre deosebire de istoricul mașinii, care e gratuit, pentru obținerea listei daunelor suferite de o mașină trebuie plătită online suma de 35 de lei.

Pentru a afla date despre o mașină, cei interesați trebuie să intre în secțiunea Istoric Vehicul de pe site-ul RAR (buton în partea superioară) și să furnizeze o adresă de e-mail și seria de caroserie sau de șasiu a mașinii.

Apoi, pe adresa de e-mail furnizată se va primi un cod de confirmare, care va trebui introdus în aplicație. Ulterior, pe adresa de mail se va primi raportul privind istoricul mașinii.

mai multe amănunte pe avocatnet.ro

cm
cm