
JANDARMERIA CU SUFLET. Povești, joc și educație în natură pentru copiii din Cavnic
Zona ,,Pietrele Șoimului” din Cavnic a devenit tărâm de basm pentru 30 de copii și 28 de adulți care au pornit împreună într-o aventură- treasure hunt, inspirată din povestea lui Harap-Alb.
Sub îndrumarea lui Vereș Alexandru, jandarm montan, pasionat de natură și educație nonformală, participanții au fost provocați să descopere indicii, să rezolve enigme, să răspundă provocărilor personajelor din povestea devenită realitate și să colaboreze pentru a câștiga „mâna fetei împăratului Roș”.
Activitatea, desfășurată din pasiune și dorința de a contribui la bucuria copiilor din comunitate, a avut ca scop promovarea jocului în aer liber, a lecturii și a spiritului de echipă. Cu un scenariu adaptat pentru toate vârstele și o doză bună de fantezie, copiii au explorat pădurea, au trecut prin probe de curaj și istețime, iar la final au fost recompensați cu tricouri personalizate donate de Asociația Cavnicarii, cu dulciuri, dar au primit și comoara împăratului Roș și… zâmbetul unei „prințese” salvate.
„Am vrut să ofer copiilor o zi diferită, în care să simtă magia poveștilor și bucuria descoperirii. Este felul meu de a contribui la o copilărie mai frumoasă, cu mai puține ecrane și mai multă aventură reală”, a declarat jandarmul care a organizat activitatea.
Plt.adj. Vereș Alexandru nu este la prima acțiune de acest fel. El desfășoară constant astfel de ieșiri educative cu copiii în natură care se bucură de aerul curat și învață povesti de-o potrivă.
Asociația Cavnicarii și voluntarii locali au contribuit semnificativ la reușita acestei activități.
Comunitatea din Cavnic și părinții copiilor protagoniști primesc cu încântare și cu admirație aceste acțiuni, iar Jandarmeria Maramureș manifestă mereu deschidere față de toate activitățile care sprijină cominitatea. Totodată este o mândrie să aibă în echipă un coleg atât de devotat și de implicat cum este Alexandru.