Kathleen Ann Kavalec, prima femeie numită ambasador al SUA în România

Senatul SUA a votat-o pe Kathleen Ann Kavalec ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România. Aceasta mai mai trebuie doar să depună jurământul pentru a-și putea prelua atribuțiile. 

Kathleen Ann Kavalec este membră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier și a fost şef al misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, detaşată de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. De asemenea, a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi adjunct al şefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franţa.

Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, România, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina, precum şi ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia, de două ori.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Kavalec este laureată a numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum şi a Premiului prezidenţial pentru rang. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

cm
cm