LA BORȘA. Unii șoferi beau până nu mai știu de ei

Consumul de alcool în rândul celor care dețin un permis de conducere este ceva ce este cunoscut de toată lumea. Problema este că acești șoferi provoacă de multe ori accidente rutiere în care mor cei care nu au avut nicio vină. În ultimele 24 de ore în județ au fost identificați în trafic mai mulți astfel de șoferi, unii cu alcoolemie record.

Astfel, IPJ Maramureș anunță că un bărbat de 51 de ani din Săliște, aflat la volanul unui autoturism condus în localitatea Buzești, a fost înregistrat cu aparatul video radar, montat pe autospecială din dotarea Serviciului Rutier Maramureș, circulând cu o viteză de 86 km/h. În urma verificărilor specifice, polițiștii au stabilit faptul că autorizația de circulație provizorie aferentă autoturismului este expirată.

„În timpul exercitării unei acțiuni pe linia respectării regimului legal de viteză, polițiștii din Baia Sprie au surprins și înregistrat cu aparatul cinemometru un autoturism, care circula în localitate cu viteza de 73 km/h. Astfel că, în urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație, iar plăcuțele de înmatriculare montate nu sunt atribuite autovehiculului în cauză. În Sighetu Marmației, polițiștii au observat un ATV, care circula pe strada Iuliu Maniu. Polițiștii au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, dar conducătorul ATV-ului și-a continuat deplasarea până pe strada la intersecția cu strada Izei, ar fi pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu peretele unui imobil. După impact, acesta ar fi încercat să fugă, dar polițiștii l-au interceptat, imobilizat și identificat ca fiind un tânăr de 24 de ani. Având în vedere verificările efectuate, a reieșit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie, iar testarea cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată IPJ Maramureș.

La Borșa, polițiștii au întocmit aseară un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, după ce au constatat o alcoolemie record în cazul unui tânăr. Pe strada Văilor un autoturism a intrat în coliziune cu un gard, iar conducătorul auto s-a aflat sub influența băuturilor alcoolice: „La fața locului, polițiștii au identificat autoturismul în cauză, care prezenta avarii minore, iar pe locul conducătorului auto se afla un tânăr de 25 de ani din Borșa. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 2,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul acestora pentru dispunerea măsurilor legale”.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA