LA CATEDRALĂ. Icoana făcătoare de minuni de la Rohia va ajunge în Baia Mare

De hramul Catedralei Episcopale din Baia Mare va fi adusă spre închinare Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. Informația a fost confirmată de către oficialii Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care țin să precizeze că „Sfânta Icoană fi purtată un procesiune de la Rohia la Baia Mare de către Arhimandritul Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia și va sosi la Catedrala Episcopală sâmbătă, la ora 16.30. Aici va fi întâmpinată de cei doi ierarhi. Se va face procesiune de înconjurare a Catedralei în dangăt de clopote după care va fi așezată spre închinare în spațiul de sus a Catedralei. În continuare se va săvârși slujba Vecerniei de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul la care va asista și PS Episcop Iustin. Va urma Slujba privegherii după rânduială”.

„Duminică, 4 iunie 2023 – de Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile, de la ora 9.00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”din Municipiul Baia Mare, cu ocazia sărbătoririi hramului Sfintei Catedrale. De la ora 17:00, în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se va oficia Slujba „Vecerniei plecării genunchilor” urmată de Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, ediția a 8-a, pe traseul Catedrala Episcopală – Bulevardul Republicii – Strada Vasile Alecsandri – Strada Hortensiei – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală. În cadrul Procesiunii va fi purtată icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. La finalul procesiunii, ierarhul va rosti rugăciunea de mulțumire împărtășind credincioșilor un scurt cuvânt duhovnicesc”, arată Episcopia Maamureșului și Sătmarului.

În 5 iunie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji la Mănăstirea „Sfânta Treime” Breaza, Protopopiatul Lăpuș, județul Maramureș, cu ocazia hramului. Răspunsurile liturgice vor fi date de membrii Grupului psaltic „Theologos”. Și tot luni, 5 iunie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului va sluji la Mănăstirea „Sfânta Treime” Moișeni, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare, cu ocazia hramului.

FOTO: Episcopia Maramureșului si Sătmarului/facebook

Marcel ȘERBAN

dh
dh