LA LICEU – Droguri vândute prin intermediul unui elev șantajat de un traficant

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unui flagrant, după ce a comercializat droguri prin intermediul unui elev şi l-a şi şantajat. Totul s-a petrecut într-un liceu din Satu Mare.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, bărbatul ar fi comercializat în mod repetat, droguri de mare risc ( 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), inclusiv prin intermediul unui minor, elev al unui liceu, din municipiul Satu Mare.

De asemenea, l-ar fi amenințat, în mod repetat, pe minor cu exercitarea unor acte de violență și l-ar fi constrâns astfel să-i remită o sumă de bani, pe care pretindea că i-ar datora-o dintr-o activitate anterioară de intermediere a comercializării de droguri.

Presiunile efectuate, în mod constant, asupra persoanei vătămate minore i-ar fi inspirat acesteia o stare de puternică temere observată de un profesor consilier din cadrul unității de învățământ, care a sesizat Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare”, informează Poliția Română.

În cursul zilei de ieri, bănuitul a fost prins în flagrant delict după ce a primit, din partea unei persoane, 1.500 de lei pretins datorată de victima minoră.

Totodată, asupra sa, au mai fost descoperite droguri de mare risc (3-CMC), 2.000 de lei și un cântar electronic de mare precizie, cu urme de substanță albă cristalină.

Mihai ROMAN

cm
cm