LĂPUȘEL. Un italian a accidentat mortal un pieton și a fugit de la fața locului

Un cetățean italian a accidentat ieri mortal un pieton. În loc să oprească, șoferul și-a continuat drumul. Ulterior acesta a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore.

”La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel. Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare.

După producerea impactului, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore. În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, spune IPJ Maramureș.

Față de bărbat, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Marcel ȘERBAN

dh
dh