LUMEA MONTESSORI. Atelier inovator pentru dascălii din Maramureș

Într-un efort de a îmbogăți și diversifica metodele de predare și învățare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a organizat sâmbătă un atelier inovator pentru dascăli, în parteneriat cu ”Atelier de Copt Idei”, o comunitate dedicată dezvoltării profesionale a profesorilor din Maramureș.

Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” din Baia Mare și a atras participarea a 49 de dascăli din diverse școli și grădinițe din județ.

Unul dintre punctele culminante ale atelierului a fost prezentarea alternativei educaționale Montessori, facilitată de către educatoarea Ioana Crișan. Cu un background bogat în pedagogie și o pasiune palpabilă pentru inovație în învățământ, Ioana a adus în prim-plan principiile și metodele pedagogice dezvoltate de Maria Montessori.

Atelierul a oferit, de asemenea, un spațiu propice pentru schimbul de idei între dascăli. Întrebările și discuțiile au fost încurajate, facilitând o înțelegere mai profundă a modului în care principiile Montessori se pot integra în contextul școlar tradițional.

”La atelierul de sâmbătă, am avut onoarea de a avea în fața mea 49 de dascăli minunați, pasionați și dornici de dezvoltare. Metoda Montessori e fascinantă, astfel, o dată ce am intrat în lumea ei – prin exemple, principii și prezentări -, trei ore am fost absorbiți de ea”, a punctat pentru Glasul Maramureșului Ioana Crișan, profesor în învățământul preșcolar la Grădinița ”Step by Step” Baia Mare.

La finalul atelierului, participanții au primit resurse suplimentare și recomandări de lectură pentru aprofundarea cunoștințelor despre metoda Montessori.

“Prin astfel de evenimente, comunitatea educațională din Maramureș își consolidează angajamentul față de inovație și calitate în procesul educațional, aducându-i în centrul atenției pe cei care au cel mai mult de câștigat din aceste inițiative: elevii”, a declarat pentru Glasul Maramureșului Ioana Hochia, inspector pentru învățământul primar și alternative educaționale.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica