MAJORĂRI SALARIALE. Angajații din domeniile sănătății, apărării și ordinii publice vor primi mai mulți bani

La scurt timp după ce a fost oficializată majorarea salarială pentru personalul din administrație, dată prin ordonanță de urgență, cei de la Ministerul Muncii au propus un alt un set de majorări salariale, de data aceasta pentru o parte din personalul din sectorul de sănătate și pentru a corecta niște diferențe salariale din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Noile majorări salariale au fost aprobate de Guvern.

Conform avocatnet.ro, vor fi majorate, începând cu luna iunie 2023:

  • salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în anexa nr. II la Legea salarizării unitare a bugetarilor se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022; e vorba, mai exact, de angajați din sectorul de sănătate și asistență socială – statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii, băieșii, nămolarii, spălătoresele, îngrijitoarele nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de medici sau asistenți medicali;
  • soldele de funcţie/ salariile de funcţie ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute în anexa nr. VI la aceeaşi lege se stabilesc la nivelul soldelor de  funcţie/ salariilor de funcţie prevăzute de această lege pentru anul 2022; aici e vorba de angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și de cei din penitenciare; cea mai recentă majorare salarială dată de Guvern, pentru personalul din administrație (OUG nr. 45/2023), a vizat un număr de  aproximativ 8.000 de angajați din acest sector, ceea ce a dus la crearea unor diferențe de salarizare în raport cu restul angajaților din sistem (polițiști și militari).

Mihai ROMAN

(Foto: Arhiva Glasul)

cm
cm