MARAMUREȘ. Alcoolemii record depistate de polițiști în Baia Mare și Șomcuta

În cadrul activităților desfășurate pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițiștii au depistat ieri două persoane care conduceau în stare de ebrietate.
”La intersecția b-dului Republicii cu b-dul Independenței din Baia Mare, a fost depistat un bărbat de 65 de ani. La testarea cu aparatul etilotest, polițiștii au stabilit o concentrație de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ieri după-amiază, în jurul orei 15:30, polițiștii oraşului Şomcuta Mare au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cornului din oraș. La volan a fost identificat un bărbat de 52 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. Totodată, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce anulat și nu există contract de asigurare obligatorie”, spun oficialii IPJ Maramureș.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și sub coordonarea procurorului se continuă cercetările în vederea luării măsurilor legale.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA