MARAMUREȘ. Aproape 100 de persoane, sub control judiciar sau arestate la domiciliu

În momentul de față există aproape 100 de persoane, față de care în acest an s-a dispus măsura controlului judiciar și arestului la domiciliu, anunță IPJ Maramureș. În domeniul investigațiilor criminale, acțiunile polițiștilor presupun eforturi concentrate și activități derulate pe mai multe paliere. Polițiștii specializați în supravegheri judiciare verifică periodic modul în care persoanele față de care au fost dispuse măsuri preventive îşi respectă obligațiile, iar în cazul constatării încălcării acestora, sesizează organele judiciare competente. Totodată, aceștia desfășoară activități specifice pe linia persoanelor liberate din penitenciar și a persoanelor condamnate definitiv, față de care s-au dispus interdicții.

”De la începutul anului și până în prezent, polițiștii maramureșeni au desfășurat activități privind 177 de persoane față de care organele judiciare au dispus măsuri preventive, dintre care 99 persoane înregistrate în cursul acestui an.

Astfel, în cursul acestui an, până în prezent, față de 33 persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar față de 66 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. Ca urmare a verificărilor inopinate la locuințele persoanelor arestate la domiciliu, a verificărilor pe itinerariile de deplasare la și de la instanță a persoanelor față de care instanțele de judecată au dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu și a celorlalte activități specifice, polițiștii au constatat 11 încălcări ale obligațiilor. În șase dintre aceste cazuri a fost schimbată măsura din control judiciar în arest la domiciliu sau arest preventiv, respectiv din arest la domiciliu în arest preventiv.
Totodată, polițiștii au întocmit trei dosare penale și sub coordonarea procurorului continuă cercetările pentru evadare din arest la domiciliu”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA