MARAMUREȘ. ”Cei care excelează la matematică au capacitatea de a modela viitorul nostru”

Educația este piatra de temelie a societății noastre, pilonul pe care putem să clădim un viitor mai bun pentru comunitățile din Maramureș, pentru România, spun reprezentanții CJ Maramureș. Potrivit președintelui instituției, Ionel Bogdan, împreună, trebuie să sprijinim olimpicii de azi, decidenții de mâine ai viitorului nostru.
”A fost o mare bucurie să fiu alături de copii, tineri, părinți și profesori care au pornit cu emoție, dar și cu încredere, într-o competiție pe care eu o văd ca pe o oportunitate deosebită, care aduce împreună minți extraordinare. Ceremonia de deschidere a celei de a VI-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru școlile/secțiile cu predare în limba maghiară pe care sunt onorat să o susțin.
La Consiliul Judeţean Maramureş, din 2020, venim în sprijinul elevilor, al profesorilor, al educației în general, pentru că ne dorim să susținem tot mai mult excelența. Din 2021 am pornit primele programe de susținere a excelenței. Premiem elevii șefi de promoție, olimpicii, pe cei care obțin note maxime la bacalaureat sau la evaluarea națională, profesorii coordonatori, dar organizăm și tabere pentru olimpici.
Cei care excelează la matematică sau alte materii au capacitatea de a modela viitorul nostru, de a contribui activ la progresul comunității noastre, dar și al națiunii. Fără să realizeze, poate, acești copii și tineri și-au asumat deja rolul viitorilor lideri de care România are nevoie! Mă uit la ei cu mândrie și am un sentiment de bine, de încredere. Sunt convins că vor da tot ce au mai bun, că ne vor onora cu rezultatele lor, iar nouă ne rămâne să îi apreciem, să îi premiem și să îi susținem pe mai departe. Sincere felicitări și mult succes tuturor!”, a declarat Ionel Bogdan, în cadrul ceremoniei de deschidere.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA