MARAMUREȘ. Evaluarea Națională continuă mâine cu proba la Matematică. Examenul, umbrit de scandalul scurgerii subiectelor dintr-un centru de examen

A doua probă scrisă a Evaluării Naționale, cea la Matematică, va avea loc mâine, 27 iunie, și va fi urmată, vineri, 28 iunie, de ultima probă scrisă, la Limba și literatura maternă.

Ieri, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă, la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024) în 106 unități de învățământ desemnate ca centre de examen. Din totalul celor 3642 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși pentru susținerea acestei probe, au fost prezenți 3479, iar 163 de absolvenți nu s-au prezentat.

În Maramureș, proba a fost umbrită de un scandal imens, după ce subiectele s-au scurs dintr-un centru de examen din Baia Mare, la puțin timp după startul probei. Atât Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, cât și poliția au demarat anchete.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14. Contestațiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16-19) și 4 iulie (în intervalul orar 8-12).

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica