MARAMUREȘ. Încep lucrările la noul terminal la Aeroportul Internațional

Astăzi a avut loc semnarea contractului de execuție a noului terminal al Aeroportului Internațional Maramureș. Proiectul este unul de o mare importanță, în condițiile în care tot mai mulți cetățeni își doresc să călătorească cu avionul, lucru demonstrat și de creșterea traficului de pasageri din ultimii ani.

Lucrările la acest proiect finanțat din fonduri europene vor începe în cel mai scurt timp și în teren. Firma care se ocupă de execuție este una de top, a subliniat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

”În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș. Avem atât un zbor regulat internațional care și-a mărit frecvența de la două la trei zboruri pe săptămână, pe ruta Paris – Baia Mare. Asta arată că există interes din partea pasagerilor și o dată ce o rută depășește un anumit timp de utilizare crește exponențial și numărul de pasageri și încrederea pasagerilor în ruta respectivă. Sunt convins că în următoarea perioadă vom avea și alte rute deschise regulate pe Aeroportul International Maramureș

Motivul pentru care suntem astăzi aici este noul terminal de pasageri pe care ni-l dorim în cel mai scurt timp implementat și care este cel mai mare proiect din cele trei proiecte pe care le vom implementa din fonduri europene aici la Aeroportul International Maramureș.

Este vorba de un terminal nou de pasageri de 12.200 de metri pătrați, care va putea deservi peste 450 de pasageri în același timp, în fiecare oră și care evident va răspunde tuturor exigențelor internaționale, atât ale pasagerilor, cât și ale companiilor aeronautice. Acest terminal va fi dotat cu dotări de top de pe piață la momentul actual și sunt convins că semnarea contractului de execuție pe care o avem astăzi împreună cu constructorul Concelex, va fi încoronată de succes.

Mă bucur că avem un constructor care este unul de top pe piața românească, un constructor român, cu experiență mare, care are deja în implementare două aeroporturi la Timișoara și la Tulcea”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA