MARAMUREȘ. Mai mulți bărbați angajați decât femei, în luna februarie

În luna februarie, 345 persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureș. În special șoferii care nu mai primesc indemnizație sunt cei care și-au găsit un nou job și au predominat persoanele din categoria de vârstă de peste 45 de ani.

”Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureș, în luna februarie 2024 au fost încadrate în muncă 345 persoane, din care 78 şomeri indemnizati și 267 neindemnizați. Din totalul persoanelor ocupate în acest perioadă, cele mai multe persoane angajate au vârsta peste 45 de ani (212), 74 sunt tineri sub 25 de ani, 23 au vârsta între 25 şi 30 de ani, 20 persoane au vârsta între 35 şi 45 ani și 16 persoane au vârsta între 30-35 de ani. Angajările șomerilor în funcție de nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe persoane angajate au studii liceale (105), profesionale (86), gimnaziale (78), 43 persoane fiind cu studii universitare, învăţământ primar şi fără studii (25) şi cele mai puține sunt persoane cu studii postliceale ( 8)”, spun reprezentanții AJOFM Maramureș, într-un comunicat de presă.

S-au angajat mai mulți bărbați

Datele oferite de AJOFM Maramureș mai arată că, în luna menționată, în special bărbații au reușit să-și găsească un nou loc de muncă. Astfel, peste 200 de reprezentanți ai sexului puternic au primit un nou job, în timp ce sub 150 de femei s-au angajat.
”În cea ce privește angajările șomerilor în funcție de gen, cele mai multe persoane încadrate sunt din rândul persoanelor de sex masculin (212), numărul femeilor fiind de 143 persoane. În funcţie de mediul de rezidenţă, 179 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 166 persoane sunt din mediul rural. În luna februarie, 847 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în cauzarea unui loc de muncă în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de
muncă. Informaţii detaliate privind angajările prin implementarea Programului de Ocupare a Forței de Muncă sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro/Maramures/Despre noi/Programe, statistici”, mai precizează oficialii instituției.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA