MARAMUREȘ. Mesajul polițiștilor pentru elevii din școli

Unitățile de învățământ au marcat săptămâna trecută intitulând-o fie “altfel”, fie “verde”! Pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, care au fost zilnic prezenți în mijlocul copiilor, a fost cu siguranță o săptămână „minunată”.

”Și de această dată, deși „altfel”, ne-am străduit să-i facem pe copii să conștientizeze că mereu au posibilitatea de a alege, iar ceea ce decid azi poate influența ziua de mâine. Este evident că doar o informare corectă, poate să conducă la alegeri înțelepte. Astfel, informațiile oferite de polițiști au rolul de a adapta comportamentul la normele impuse de lege, de a anticipa consecințele faptelor, dar și de a-i ține departe de tentațiile extrem de nocive care se regăsesc în jurul lor.

Am vorbit despre droguri și RĂUL pe care acestea îl aduc în viața noastră, despre violența care în multe momente este considerată “soluția” la problemele zilnice, despre modul în care “glumele” îi jignesc și îi rănesc pe ceilalți. Am ales să deschidem calea spre alternativele pozitive pe care le avem MEREU la îndemână: vorbele frumoase, povața părintească, încrederea în forțele proprii.

A fost o săptămână în care am înțeles că dacă ne dorim ceva, putem să obținem fără a aduce atingere integrității celorlalți sau bunurilor acestora, deoarece astfel de “practici” vor atrage răspunderea contravențională sau penală, iar visurile se vor îndepărta prea mult, devenind doar iluzii!

Dragi copii, în prag de vacanță vă reamintim că regulile trebuie respectate zi de zi, și nu doar în incinta unităților de învățământ! Vă dorim o vacanță minunată, în care să vă bucurați de zile senine și de zâmbetele familiei”, transmite IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA