MARAMUREȘ. Numeroși șoferi prinși cu peste 100 km/h pe șosele

Drumurile din județ sunt pline de vitezomani. Pentru a-i prinde pe cei care calcă serios pedala de accelerație. polițiștii au făcut verificări în cascadă mai multe zile la rând, în diverse zone circulate intens din județ. În urma controalelor, ”victimele” nu au încetat să apară. Peste 50 de șoferi au fost prinși cu suta la oră și au rămas fără permis. Unii au depășit viteza legală și cu 70 de km/h

”În perioada 15 – 21 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș au acţionat, în cadrul calendarului campaniei „SPEED” al Poliţiilor Rutiere Europene (ROADPOL), pentru prevenirea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Acțiunea polițiștilor a vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, fiind amplasate inclusiv în sistem „cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic. Verificările specifice au fost realizate cu sprijinul aplicației eDAC, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Pe parcursul săptămânii, poliţiştii maramureșeni au controlat 841 de autovehicule, fiind aplicate 632 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost reținute 57 de permise de conducere, 52 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h, iar 5 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 70 km/h”, precizează responsabilii IPJ Maramureș, într-un comunicat de presă.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA