MARAMUREȘ. Peste 120 de pompieri, la datorie de Rusalii

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor Ortodoxe, peste 120 de pompieri maramureșeni vor fi zilnic la datorie pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor, atât în domeniul situațiilor de urgență, cât și în acordarea primului ajutor calificat.

”Pentru evitarea oricăror pericole sau situații de urgență, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire vine în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul desfășurării slujbelor religioase, și nu numai. Astfel, o mare atenție se va acorda lumânărilor și candelelor aprinse, care trebuie așezate pe suporturi incombustibile, supravegheate permanent și la final trebuie stinse.
Persoanelor care aleg să petreacă timpul în unitățile de cazare, le recomandăm să studieze la momentul sosirii în locație, planul de evacuare în caz de incendiu, iar dacă vor constata nereguli la instalația electrică, să anunțe de îndată personalul unității de cazare.
Facem apel la cetățenii care aleg să petreacă această minivacanță în aer liber, să respecte, cu strictețe, măsurile de prevenire a incendiilor, să nu facă focul în apropierea pădurilor și să se asigure că la plecare focul este stins. Pompierii maramureșeni vă urează o minivacanță plăcută, lipsită de evenimente nedorite!”, au transmis oficialii ISU Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA