MARAMUREȘ. Peste 60% dintre elevi n-au reușit să ia 5 la matematică

62% dintre lucrările la matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale în Maramureș nu au primit note de trecere. Dintre cei 3.745 de candidați, doar 1.417 au obținut note mai mari sau egale cu 5.

”Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație: Limba și literatura română –  3.752 lucrări, din care 2.732 (73%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, Matematică – 3.745 de lucrări, din care 1.417 (38%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, Limba și literatura maternă – din 129 de lucrări, 111 (81%) au obținut note mai mari sau egale cu 5”, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș.

În județul Maramureș, în procesul de evaluare, au fost implicați 308 de profesori evaluatori, după cum urmează: Limba română: 148, Matematică: 150; Limba maternă: 10 (3 la limba maghiară, 2 limba germană și 5 la limba ucraineană).

”Reamintim faptul că este pentru prima dată când simularea se derulează în condiții similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrările nu au mai fost corectate de către profesorii din unitatea de învățământ, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toată țara”, informează ISJ Maramureș.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica