MARAMUREȘ. Polițiștii, din nou pe drumuri. Nici pietonii n-au scăpat de amenzi

În acest weekend, polițiștii maramureșeni au intensificat activitățile de impunere a normelor rutiere în vigoare și au acționat în zona de competență pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Pe lângă conducătorii auto care au fost amendați, oamenii legii i-au luat în vizor și pe pietonii care nu respectă normele în vigoare. Peste 20 de pietoni au avut de dat socoteală și au fost sancționați.

”Vineri, 12 aprilie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități specifice pentru combaterea încălcării normelor rutiere în vigoare de către pietoni, fiind sancționați contravențional 22 de pietoni. Sâmbătă și duminică, acțiunile au vizat conducătorii de autoturisme care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză. În perioada de referință, polițiștii au aplicat 413 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 187 au fost pentru depășirea vitezei legale.

A fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 43 de conducători auto, iar 4 dintre aceștia au fost depistați la volanul unui autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, abatere din sfera contravențională a legislației rutiere.
Polițiștii au întocmit 10 dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației. Din totalul infracțiunilor constatate, în cinci cazuri polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor rutiere negative, polițiștii recomandă participanților la trafic să respecte legislația rutieră în vigoare, să respecte viteza legală, să adopte o conduită corespunzătoare în trafic și să nu conducă autovehicule sub influența băuturilor alcoolice”, transmit reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA