MARAMUREȘ. Și-au falsificat asigurările la mașină

Polițiștii din Maramureș au întocmit un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Aceștia au depistat în trafic mai multe mașini, iar în urma controlului documentelor exista suspiciunea că polițele RCA sunt false, acestea nefiind găsite în vaza de date.

”Astă-noapte, în jurul orei 01:45, polițiștii orașului Tăuții Măgherăuș care efectuau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe D.N. 1C, au oprit pentru verificări două ansamble de vehicule, care se deplasau unul după altul. La volanul unei autoutilitare care tracta o semiremorcă a fost identificat un tânăr de 25 de ani, domiciliat în comuna Satulung, iar celălalt ansamblu era condus de un bărbat de 36 de ani, din Baia Sprie. Cei doi conducători auto au prezentat documentele solicitate de polițiști.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că cele patru vehicule aparțin unei societăți cu sediul în Baia Mare. Existând suspiciunea că cele patru contracte de răspundere civilă auto obligatorie prezintă urme de falsificare, polițiștii au efectuat verificări în urma cărora au stabilit că trei dintre acestea nu figurau în bazele de date. Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a societății, conform prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule, fiind totodată reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale celor trei vehicule.

De asemenea în cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,falsul material în înscrisuri oficiale”, și ,,uzul de fals””, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA