MAREA PROCESIUNE cu icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Rohia

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, luni, 14 august, de la ora 15:00, icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni va fi purtată în procesiune de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Rohia, ctitorită de preotul Nicolae Gherman (între 1903-1905), până în „Dealul Viei”, la Mănăstirea „Sfânta Ana Rohia“ (întemeiată in 1923).

Icoana pictată în Muntele Athos, de monahul Nicanor, și dăruită Mănăstirii de preotul ctitor Nicolae Gherman, la întemeierea Mănăstirii, va urma același traseu, în procesiune, pe care l-a făcut când a fost sfințită biserica veche a mănăstirii, ctitorită de pr. Nicolae Gherman, slujba de sfințire fiind oficiată de episcopul Nicolae Ivan al Clujului, în 15 august 1926.

Astfel, icoana, așezată pe o mașină cu platformă împodobită după cuviință și flancată de patru militari, va fi însoțită în procesiune de către Episcopul locului, monahi, preoți din zonă și credincioși din Rohia și localitățile învecinate, pe următorul traseu: Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Rohia, din Gura Uliței, pe drumul spre Mănăstire – iar de la Poarta din sat, va urma traseul de urcare al drumului auto, până în incinta Mănăstirii.

Ajunși în incinta sacră a Mănăstirii, se va înconjura noua biserică de trei ori, după care Sfânta Icoana va fi așezată în tronul ei obișnuit, spre închinarea pelerinilor.

Pe tot timpul procesiunii vor fi trase clopotele bisericii, atât cele din satul Rohia, cât și cele de la Mănăstirea Rohia, iar participanții la procesiune vor cânta cântări și pricesne închinate Maicii Domnului, specifice Postului Adormirii, transmite Biroul de presă al Episcopiei.

GlasulMM
GlasulMM