METEO NOIEMBRIE. Primele vești de la meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, zilele trecute, prognoza meteo pentru ultimele zile din octombrie, primele din noiembrie. Penultima săptămână a lunii octombrie aduce valori termice mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi local deficitar în nord-vestul extrem al țării, respectiv cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

În săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023 – temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale
pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordestice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

În săptămâna 30.10.2023 – 06.11.2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de
cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ANM arată că în săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023 mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Marcel ȘERBAN

dh
dh