METEO. Vântul va prinde putere în anumite zone din Maramureș

Avem din nou INFORMARE METEOROLOGICĂ emisă de Administrația Națională de Meteorologie valabilă până în data de 8 aprilie, ora 10.00. Deja simțim că vremea este mai rece decât ar fi normal pentru luna în care ne aflăm, la munte avem ninsori abundente, iar vântul va prinde putere în anumite zone din județ.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.

Pentru Maramure avem un cod Galben de ninsori și strat de zăpadă consistent valabil până în 6 aprilie, ora 14.00. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.

Marcel ȘERBAN

dh
dh