MOISEI. Ce investiții pregătește primăria la Școala Nr. 1

Primăria Moisei are în vedere o investiție importantă la Școala Nr. 1 Moisei. Aici se dorește realizarea unui corp de clădire, iar finanțarea este asigurată printr-un proiect transfrontalier, explică edilul Grigore Tomoiagă.

”Am depus un proiect pentru amenajarea unui corp de clădire la Școala Nr. 1 Moisei. Este un proiect transfrontalier, suntem înfrățiți cu o comună din Ucraina, Cu Solotvino. Dar, din păcate ei au depus cu altcineva proiectul cu școala și atunci noi am făcut o înfrățire cu o altă localitate, cu Teresa. Timpul a fost foarte scurt, dar ne-am mișcat destul de bine. Dorim să amenajăm săli de clasă la Școala Nr.1. În comună avem două școli cu personalitate juridică Școala 1 și Școala 2”, a declarat Grigore Tomoiagă, primarul comunei Moisei, pentru Glasul Maramureșului.

Moiseiul va avea și un microbuz electric

În același timp, comuna Moisei urmează să fie dotată și cu un microbuz electric, pentru transportul școlar. Acesta este mai mult decât necesar, mărturisește Grigore Tomoiagă.

”Avem două microbuze pentru transportul școlar, ni s-a mai aprobat un microbuz școlar electric, dar nu știm când o să vină. Îl așteptăm, pentru că chiar avem nevoie de el. Am mai introdus un microbuz școlar care să aducă copiii dimineața la școală și la amiază să-i ducă acasă, pe zonele cele mai aglomerate, respectiv pe Dealul Jurchii și Deluț”, concluzionează primarul comunei Moisei.

 

Ana-Maria HOJDA

(P)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA