PAROLES DE PROFS. Profesorii de franceză din Maramureș au propria revistă

La inițiativa a patru profesoare de limba franceză – Rodica Mone (președinta filialei Maramureș a Asociației Române a Profesorilor Francofoni), Camelia Muraru (secretarul filialei), Ramona Astalâș și Mihaela Cuciureanu (membri ai filialei), filiala Maramureș a Asociației Române a Profesorilor Francofoni are propria revistă, intitulată ”Paroles de profs”. Redactor-șef este Rodica Mone, iar secretariatul redacției este format din: Camelia Muraru, Ramona Astalâș, Mihaela Cuciureanu. Coperta este realizată de Florin-Vasile Pop.

„De ce a fost nevoie de o revistă a profesorilor de limba franceză? Pentru că avem lucruri de spus, pentru că, prin expertiza noastră, suntem credibili, pentru că ne luăm doza de bucurie din a împărtăși cu ceilalți și pentru că am înțeles cât de important este să lăsăm ceva în urma noastră. De ce acest titlu? Pentru că cuvintele unui profesor sunt luate în serios și sunt garanție a calității! În această logică, revista noastră se vrea a fi purtătorul de cuvânt al profesorilor de limba franceză”, a punctat prof. Rodica Mone, președintele ARPF, filiala Maramureș.

Acest prim număr apare ca o continuare firească a primei ediții a sesiunii de comunicări și bune practici inovatoare, parte a proiectului de formare profesională intitulat „Les professeurs de français créatifs et modernes”, dedicat Zilei Internaționale a Profesorilor de Franceză. 11 profesoare de limba franceză din județ au semnat tot atâtea articole științifice, care ilustrează preocupările lor în domeniu și experiențe de la clasele de elevi pe care au dorit să le împărtășească.

La lansarea primului număr al revistei „Paroles de profs” au participat, alături de membrii filialei ARPF, Dana Gagniuc-Buzura, managerul revistei de cultură Nord literar, conf. univ. dr. Anamaria Fălăuș, responsabilul departamentului de Filologie și Studii culturale de la Centrul Universitar Nord Baia Mare, prof. univ. dr. habil. Mihaela Munteanu Siserman și lector univ. dr. Ioana Bud, din cadrul aceleași facultăți.

Revista a apărut la Editura ”Maria Montessori” a Casei Corpului Didactic Maramureș, reprezentată prin Ioana Dumitru.

Maria STOICA

 

Maria Stoica
Maria Stoica