Parteneriat între Maramureș și Republica Moldova pe tema învățământului tehnologic

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova au semnat proiectul de parteneriat educațional cu participare internațională ”Perspective noi în învățământul tehnologic”, aplicat pe învățământul preuniversitar dual.

Documentul a fost semnat de partenerii moldoveni săptămâna trecută în cadrul delegației efectuată de președintele C.C.I. Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș, la Chișinău, cu prilejul expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”.

Un exemplar din documentul semnat a fost înmânat conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, domnului Mihai Pop, inspector școlar general. La întâlnire a mai fost prezent și domnul Ioan Bonaț, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic.

Printre activitățile propuse în proiect se regăsește și dezbaterea ”Perspective noi în învățământul tehnologic – Învățământul preuniversitar DUAL”. Aceasta se va organiza în mediul online de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Responsabilitatea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș în acest proiect este de a asigura comunicarea de informații și date statistice privind dezvoltarea economică a județului Maramureș, operatorii economici din județ și calificările profesionale cerute pe piața muncii; de a susține derularea activităților prin implicare activă și de a promova activitățile și rezultatele prin mijloacele de comunicare legale, stabilite de comun acord cu partenerii.

Mircea GRIGOR

mg
mg