PEISAJ DE VIS. Nu trebuie să ratați Poiana cu Narcise. GALERIE FOTO

Iubitorii de munte au ocazia în această perioadă să se bucure de unul din cele mai impresionante peisaje din Munții Rodnei, respectiv de Poiana cu Narcise.

Oficialii Parcului Național Munții Rodnei anunță că deja Poiana cu Narcise, este înflorită în proporție de 15%. Urcarea în ”Raiul alb” se poate face pe mai diverse trasee și merită tot efortul.

”Urcarea în poiană se poate face pe două trasee marcate în teren cu „omulețul portocaliu” și săgeți indicatoare din satul Valea Vinului, localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăud.

Pe Valea Secii de la intrarea din sat se poate urca aproximativ 2 km cu mașina pe drumul forestier reabilitat de către primăria comunei Rodna, iar din locul de unde se pot parca mașinile mai străbateți pe jos încă aproximativ o oră și 40 de minute.

Pe traseul din Dealul Popii de la ieșirea din sat, la pas aveți aproximativ 3 ore de urcat…. Ambele trasee vă duc în Poiana cu narcise de pe Masivul Saca”, spun responsabilii parcului.

Steluțele albe vor putea fi admirate circa două săptămâni de acum înainte. Cei care se aventurează în această excursie trebuie să fie echipați corespunzător și să consulte prognoza meteo, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Ana-Maria HOJDA

(Credit foto: Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei/Facebook)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA