PERFORMANȚĂ. Robotul ”Lucrețiu” al elevilor de la ”Dragoș Vodă” a făcut senzație la Campionatul Național de Robotică

Tech-X, echipa de robotică a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, coordonată de prof. Cornelia Hotea, a participat, între 22 și 24 martie, la Campionatul Național de Robotică FTC, sezonul 8 – Center Stage, cel mai mare de acest gen din România.

”Suntem foarte mândri de echipa noastră și de clasarea pe locul 15 din 60 de echipe calificate la faza națională, din 201 înscrise în acest sezon 8. Toată pasiunea, toate orele petrecute în laborator și toată munca depusă pe parcursul acestui sezon au fost răsplătite prin rezultatele obținute”, transmite echipa Tech-X.

”Lucrețiu”, robotul Tech-X, a ajutat echipa să câștige 4 din 6 meciuri cu punctaje foarte bune, având o prestație foarte bună. ”Suntem foarte bucuroși că am ajuns până aici prin propria muncă și cu extrem de multă pasiune si voință, fiind singura echipă din Maramureș calificată la națională. FTC înseamnă mai mult decât roboți, iar acest lucru a fost demonstrat prin toate amintirile și prieteniile frumoase pe care le-am legat cu celelalte echipe”, mai punctează echipa de robotică a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației.

Elevii-roboticieni de la Sighet mulțumesc mentorilor, părinților, susținătorilor și sponsorilor care le-au fost aproape în această călătorie și care au crezut în potențialul lor de a obține această performanță extraordinară. De asemenea, sunt recunoscători membrilor Alumni care îi ajută neîncetat – Darius Giurgi, Alin Fonta, Silviu Pontoș.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica