PRESTAȚII SOCIALE. Ovidiu Morar a dat în judecată ANPIS-ul

Directorul AJPIS Maramureș, Ovidiu Morar, a contestat decizia suspendării sale din funcție, în urma scandalului iscat la nivel național vizavi de ”azilele groazei”. Acesta a precizat că s-a prezentat în fața comisiei de disciplină, însă până acum nu i s-a comunicat niciun rezultat.

”Am urmat o procedură. Mi-au trimis decizia de suspendare în 21 iulie, am depus o plângere prealabilă cerând, motivat, revocarea acestei decizii și în 14 august am primit răspunsul lor că resping solicitarea mea. În 31 august m-am prezentat în fața comisiei de disciplină. Nu am primit până acum un răspuns, iar avocatul a depus, în termen, înainte de 14 septembrie întâmpinarea către instanță, care nu mai e Curtea de Apel Cluj ci Tribunalul județean. Cam asta este, vom vedea evoluția, ar trebui sa mi se comunice rezultatul cercetării administrative.

Eu sunt suspendat, merg la serviciu, îmi fac treaba, îmi iau salariul neschimbat. Mi-am continuat activitatea și am participat la toate acțiunile la care am participat și înainte. Însă, documentele le semnează altcineva. Dacă se va termina dosarul în comisia de disciplină și voi fi repus în funcție, atunci voi cere daune în instanță de un leu, doar simbolic”, a declarat Ovidiu Morar, directorul AJPIS Maramureș.

La nivel național, 9 directori de Agenții Județene de Prestații Sociale au fost suspendați din funcție, în urma controalelor efectuate în azilele de bătrâni.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA