PROBLEME – Accidente rutiere produse pe DN18 la Vișeu de Sus, dar și în Sighetu Marmației

Două accidente de circulație s-au produs ieri, 18 decembrie în județul Maramureș, unul pe drumul național 18, în zona Vișeu de Sus, respectiv la Sighet. În primul caz, accidentul s-a produs pe strada Dragoș Vodă din orașul Vișeu. Cercetările au stabilit că un bărbat de 38 de ani din județul Brașov, aflat la volanul unui autoturism, având direcția de deplasare către Moisei, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care avea aceiași direcție de deplasare, la volan aflându-se un bărbat de 75 de ani din Vișeu de Sus.

Zona Sighetu Marmatiei 2022

„În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 66 de ani din județul Brașov, pasageră în unul dintre cele două autoturisme, care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 75 de ani, iar în celălalt caz a rezultat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, precizează IPJ Maramureș.

Al doiilea eveniment rutier a avut loc pe strada 22 Decembrie 1989 din Sighet. În acest caz, un sighetean de 21 de ani, aflat la volanul unui autoturism, condus din direcția străzii Traian, către strada Iuliu Maniu, a surprins și accidentat un pieton în vârstă de 51 de ani din Vadu Izei. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmției în vederea acordării de îngrijiri medicale. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind zero, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Marcel Șerban

dh
dh