PROBLEME DE PAȘTI. Echipajele SMURD au intervenit la peste 130 de situații de urgență, în Maramureș

Echipajele din cadrul ISU Maramureș au avut parte de zile pline de ”acțiune”, cu ocazia minivacanței de Paști. Astfel, pompierii au fost chemați pentru a interveni la peste 30 de situații de urgență, în timp ce echipele SMURD au acordat asistență medicală în peste 130 de de cazuri.

”Au fost 171 de misiuni desfășurate de pompieri în minivacanța de Paște. În intervalul 01 – 06 Mai 2024, pompierii maramureșeni au intervenit cu tehnica din dotare în cazul a 32 de situații de urgență. Printre acestea se numără 8 incendii și 3 accidente rutiere, care din fericire au produs doar pagube materiale. Totodată, in noaptea de Înviere, pompierii militari au fost la datorie, asigurând masurile specifice prevenirii incendiilor in apropierea lăcașurilor de cult.

Echipajele medicale SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de specialitate în 139 de situații. Timp de 2 zile, specialiștii Inspecției de Prevenire au desfășurat acțiuni de îndrumare și control la lăcașurile de cult, pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Acestea au avut drept scop sporirea gradului de siguranță al credincioșilor care au trecut pragul bisericilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Cu acest prilej, personalul clerical a fost instruit cu privire la modul de acționare a stingătoarelor, cât și asupra modalității de coordonare a evacuării enoriașilor, în cazul producerii unei situații de urgență. Totodată, au fost reamintite normele care trebuie puse în aplicare pentru o bună desfășurare a activităților religioase, în siguranță”, au precizat reprezentanții CJSU Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA