PROBLEME LA VAMĂ – O asociație din Maramureș a rămas fără hainele second-hand din Franța

O asociație din Maramureș a rămas fără mai multe produse de mâna a doua aduse din Franța. Polițiștii de frontieră din Satu Mare au considerat că transportul respectiv nu poate ajunge în județul nostru, fiind vorba despre un transport de deșeuri.

„Vineri, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din judeţul Maramureș.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.
Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Marcel ȘERBAN

dh
dh