PROGNOZA METEO. Vremea în noiembrie. Meteorologii anunță ce urmează

Iarna se apropie și asta o știm cu toții. Deocamdată vremea a devenit specifică toamnei abia în ultimele zile, însă meteorologii spun că luna noiembrie se anunță a fi una ploioasă. Pentru această săptămână în care am intrat valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice și sud-estice. Cât privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, deficitar în sudul și sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Prima săptămână a lunii noiembrie (06.11.2023 – 13.11.2023) înseamnă că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice și estice. În continuare regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, cu precădere în vest, nord-vest și local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Apoi, în săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023 – Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor.

În ultima ăptămână din noiembrie, săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul și local în centrul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Marcel ȘERBAN

dh
dh