PROIECTE FINALIZATE. În Rozavlea a fost amenajat un loc de joacă pentru copii

La Rozavlea, administrația publică locală știe să miște lucrurile din loc în folosul oamenilor. Vasile Mîrza este primar în comună din anul 2008. A derulat numeroase proiecte comunitate, iar localnicii apreciază acest lucru. Sub mandatele lui a avut loc schimbarea la față a comunei Rozavlea.

Primarul Rozavlea Vasile Mârza despre proiectele din primii doi ani, din acest mandat: “Am reușit să definitivăm recent lucrările de modernizare și extindere a sălii de nunți, de la Căminul Cultural din comună. A fost un proiect finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Acum, clădirea arată destul de bine. Are și elemente de arhitectură maramureșene, mai ales că se află în vecinătatea bisericii monument istoric.

Mai avem, spre finalizare, amenajarea târgului de produse tradiționale. La fel, foarte important pentru noi a fost să definitivăm rețeaua rutieră din comună, mai exact asfaltarea tuturor tronsoanelor de drum rămase neasfaltate până acum. Bineînțeles că acest lucru nu l-am putut face până când nu am definitivat rețele de apă-canal. Comuna Rozavlea, cu satul de reședință are acoperire maximă la rețeaua de apă și canal. Rămâne satul Sâlța, pentru care avem deja proiect propus și, sper cât mai curând, să trecem la implementarea lui.

Am reușit să amenajăm și un teren de sport sintetic, multifuncțional, cu nocturnă. De asemena, am amenajat un parc de joacă pentru copii.

Am avut și alte proiecte finanțate din fonduri europene. Mă refer la Programul Operațional Capital Uman, două proiecte foarte generoase pentru comuna Rozavlea. Un proiect a vizat finanțarea a 21 de societăți de structuri de economie socială, cu 100.000 de euro nerambursabili, fără obligativitatea de a veni cu partea de cofinanațare. A fost o gură de oxigen pentru mulți beneficiari, care au reușit deja să își implementeze aceste proiect și care au deja, în derulare, activități economice.

Un alt proiect pe fonduri europene este legat de copii, prin care încercăm să încurajăm întoarcea lor la școală și să descurajăm abandonul școlar. Am reușit prin implicarea unor dascăli foarte buni să acoperim și un program de meditații, dar sunt și multe alte activități de educație informală”, ne-a declarat Vasile Mîrza, primarul comunei Rozavlea.

GlasulMM
GlasulMM