PROMISIUNI – Trei parcuri fotovoltaice în Maramureș

Autoritățile județene au promis pe final de an 2022 (și sperăm să se țină de promisiune) trei parcuri fotovoltaice în județ în perioada care urmează. Asta pentru că realizarea de energie verde la nivelul județului Maramureș este un obiectiv major pentru administrația județului, mai ales în aceste vremuri cand aavem o criză energetică majoră. CJ Maramureș a anunțat, pe final de an 2022, că în primă fază, vor fi realizate trei parcuri fotovoltaice la Baia Sprie, Recea și Târgu Lăpuș, în care se vor produce, în total, 20 MWh de energie electrică.

Vorbim de un proiect în valoare de peste 199,4 milioane lei, iar pentru asigurarea finanțării acestuia, Consiliul Județean Maramureș a depus deja cererea de finanțare prin fonduri europene, mai exact prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

”Acesta este doar începutul pentru ceea ce înseamnă producția de energie verde în județul Maramureș. Planul nostru este să producem peste 50 MWh în următoarea perioadă, iar în funcție de apelurile deschise pe fonduri europene, vom pregăti și alte cereri de finanțare în acest sector”a transmis CJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh