RECEA. Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități

Comuna Recea oferă persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a beneficia de o masă caldă de tip meniul zilei, gimnastică medicală și diverse activități recreative în cadrul Centrului de zi „Sf Nicolae”.
„Nu există o dizabilitate mai mare în societate decât incapacitatea de a vedea o persoană ca mai mult.” — Robert M. Hensel
Noi, în comuna Recea, ne gândim la toți cetățenii și ne străduim să oferim condiții favorabile pentru dezvoltarea, integrarea și bunăstarea fiecărui cetățean. Am accesat un program de finanțare prin care proiectul de integrare și abilitate socială a luat viața în comuna noastră prin înființarea Centrului de zi „Sf Nicolae” din Recea.
Aici oferim un mediu benefic, constructiv și susținător pentru toate persoanele cu dizabilități din comuna Recea, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici, pentru a socializa, pentru a-și redobândi independenta, a-și întreține sănătatea, a-și descoperi abilitățile și pentru a se bucura de micile plăceri ale vieții în ciuda problemelor cu care aceștia se confruntă. Totul într-un mediu confortabil, sigur, prietenos, specializat și în compania unui efectiv de personal calificat în îngrijirea, asistența socială și medicală.
În cadrul acestui centru, oferim 8 ore prețioase, fiecare zi de luni până vineri, perioadă în care toate persoanele înscrise beneficiază de un ceai proaspăt, o masă caldă de tip meniul zilei, gimnastica medicala, activități recreative, jocuri (remi, cărți, domino, puzzle), cântece de grup, poezii, vizionare documentare, filme, lucru manual, terapie ocupațională, Kinetoterapie, fizioterapie, exerciții de recuperare fizică, servicii psihologice și transport gratuit pentru persoanele cu dificultate de deplasare.
Toate acestea pentru că noi avem posibilitatea să vedem oamenii dincolo de aparențe și prin toate acțiunile noastre valorificăm, apreciem și cultivăm abilitățile și calitățile fiecărui membru din comunitatea noastră. Aceasta instituție se afla in subordinea serviciului de asistenta sociala a primăriei comunei Recea. Serviciile acordate, sunt destinate persoanelor cu dizabilități de pe teritoriul comunei, acestea fiind oferite in mod GRATUIT! Vă invitam sa urmăriți în mod direct activitatea centrului, direct pe pagina acestuia: https://www.facebook.com/profile.php?id=61551588473601”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.
Ana-Maria HOJDA
(Advertorial)
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA