România orgolioasa și globalizarea


România poate fi o țară puternică și respectată, doar dacă va avea o economie puternică! Și cum vom reuși acest lucru? se poate? Da se poate! Și cum asta? Sa ne schimbăm mentalitatea din învinși în învingători să nu mai căutăm vinovații de serviciu și sa intrăm în competiție!
Ce ne face diferiți pe noi românii de occidentali? Noi românii trăim pentru fală,pe când ei trăiesc pentru prezent și viitor! Orgoliul și bârfa ne țin de foame și de căldură ,invidia și răutatea este unitatea de măsură. Ne sabotam, ne mâncăm între noi și ne denigrăm ca la ușa cortului (cortul fiind unitatea locativă a tribului😊). Apreciem gunoaiele sociale și le luăm drept model. Suntem frustrați dacă ni se spune adevărul în fața! Prieteniile noastre se bazează în cea mai mare parte pe intecând cineva este bogat este apreciat, cind nu mai este bogat este ignorat! Visăm la lux ,dar nu facem nimic și trăim în mizerie!
Anii de comunism și-au pus amprenta, pe cîteva generații: străbunici, bunici, părinți și nu în ultimul rand, noi! În acea perioadă ființa umană a murit! A murit liberul arbitru! A murit încrederea în propria ființă! A murit de fapt ființa în esență ei! Ne-am eliberat de sub acest jug inuman și care a fost câștigul nostru? Mediocritatea,materialismul grosier și identificarea noastră cu toate elementele nocive și toxice importate! Dar nu în ultimul rand maneaua autohtonă!
După aproape 33 ani am ajuns la concluzia ca nu ne găsim locul în lumea asta, apelăm la tot felul de „psihoterapeuți”care nu prea dau roadele asteptate ca și cind un orb conduce un alt orb. Nu reușim sa ne regăsim personalitatea autentică, suntem impersonali, nu știm cu adevarat ce vrem și atunci suntem cu siguranță niște victime! Ce ne mai rămâne? Ce e mai simplu: orgoliul, victimizarea, slăbiciunea, răutatea, invidia și inactiunea! Acest comportament de genul noi merităm, noi avem dreptate voi sunteți vinovații, nu cadreaza cu noua orânduire a globalismului, singura invitație ar fi să mai iei una peste scafirlie și sa te trezești dea binelea! Suntem un popor reactiv, un exemplu fiind boicotarea produselor și a firmelor care au ceva în comun cu Austria! Și acest lucru a fost posibil la indemnul clasei politice, pentru a cauționa incompetența lor,dar nici pe ei nu i-aș face total vinovați, pentru simplu motiv ca ei sunt o prelungire a conștiinței unui popor așa cum e și proverbul așa popor așa conducători sau precum în cer asa și pe pamint!
Boicotul sau flescăita reacțiune care nu prea s-a întâmplat și nu este o formulă democratică a unui stat ce se crede „democratic” trebuie să înțelegem că avem dreptate dar nu și drepturi, în fiecare context, aceasta este noua „formă” de democrație a unei țări de mîna a doua și dacă s-au întâmplat aceste forme de umilire de batjocură și de furaciuni, s-au întâmplat cu acordul nostru tacit, cuprinzând și clasa politică! Vom înghiți această găluscă , ne vom deștepta că lumea asta al globalismului nu stă după orgoliile și așteptările noastre.
Dacă vrem sa ne meargă și nouă mai bine, sau foarte bine trebuie sa acceptăm globalizarea și internaționalizarea economiei noastre, naționale! Acesta trebuie sa fie un proces natural și
obligatoriu,pentru ca noi sa avem un PIB mare și sa devenim o națiune de luat în considerare, pentru ca țările puternice au un PIB mareee!

Acest joc al internaționalizarii și globalizării, nu a fost înțeles de România și nici măcar nu a avut un concept în acest sens!
Revoluția ne-a prins pe budă cu chiloții pe vineee. Imediat după revoluție am închis mii de fabrici, care au fost „privatizate” ajungând în mîna unor „personaje” care le-au dărâmat, în locul lor luând naștere malluri, ansambluri rezidențiale, clădiri de birouri, fiind salvate doar câteva domenii industriale: petrolul,parțial ind auto,industrie Pharma și electrocasnice parțial! Acestea din urmă reușind să încapă în mână unor investitori strategici, au fost dezvoltate și apoi introduse în circuitul internatinal! Alte sectoare de producție câte au mai supraviețuit pina în zilele noastre și acaparate de investitori autohtoni au făcut eforturi supraomenești pentru retehnologizare și care investesc continuu în internaționalizare și globalizare!
Că am ajuns azi o țară tip colonie, cu un PIB de tot rahatul, o țară slăbită dar „bogată” este meritul nostru!!
Lipsa educației și a unui proiect de țară bine definit și conturat pe specificul nostru mai „personalizat” a dat „ roade” FALIMENTUL
E momentul sa renunțăm la tot ce ne- a adus azi aici! Cred ca e momentul! Suntem un popor inteligent și „descurcăreț” dar nu ajunge! Acest neam al nostru are un „ SUFLET” NOI Facem parte din el? Cea mai mare realizare dar și satisfacție este sa bati PIB uri din alte țări importante și mai ales din UE, care în momentul de față ne consideră o țară second hand. Asta este competiția în care trebuie să intrăm!
Întrebare? Credeți ca dacă România era o țară mai puternică ca Austria eram refuzați pt intrarea în Schengen?
Corin Chereches

GlasulMM
GlasulMM