SĂNĂTATE – O nouă finanțare pentru Spitalul Județean Baia Mare

Ministerul Sănătății a anunțat oficial Consiliul Județean că a fost aprobată finanțarea, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, a proiectului privind modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în valoare de peste 19,8 milioane de lei.

„Practic, prin acest proiect vor fi realizate lucrări modernizare a ambulatoriului, vor fi achiziționate dotări noi, cu aparatură modernă, precum: ecografe, ekg-uri, tărgi, mese de consultație, toate necesare pentru ca serviciile medicale oferite pacienților să fie la cea mai bună calitate. De asemenea, și spațiul din ambulator va fi organizat într-un mod mult mai practic și accesibil pentru ca personalul medical să își poată desfășura activitatea cât mai eficient. Totodată, acest proiect vizează și modernizarea ambulatoriului de Specialitate pentru Sportivi situat pe strada Gheorghe Marinescu nr.3, a secției de Medicina Muncii-Boli Profesionale, strada Progresului nr.17, a Cabinetului de Planificare Familială, strada Progresului nr.17, și a Laboratorului de Recuperare, Medicină fizică şi Balneologie, situat în strada Progresului nr.17”, precizează CJ Maramureș.

Autoritățile județene au precizat că activitatea din Ambulatoriul Integrat reprezintă o prioritate absolută pentru Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, de aceea este foarte important să se investească în modernizarea și dezvoltarea acestuia.

Marcel Șerban

dh
dh