SCANDAL BAIA MARE. Primăria obligată să suplimenteze cabinele de vot

În Baia Mare primăria nu a pus la dispoziție alegătorilor suficiente cabine de vot. Dacă în scrutinele electorale trecute, cetățenii aveau la dispoziție între 3 și 5 cabine de vot, de data aceasta oficialii administrației publice locale s-au gândit că sunt suficiente doar câte două. Situația a fost reclamată la BEJ Maramureș, de către un partid politic, iar acum, primarul interimar al Municipiului Baia Mare este obligat să suplimenteze până cel târziu la ora 12, numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabine de vot.

Vă redăm mai jos informarea primită din partea BEJ Maramureș:

”Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.26 Maramureș s-a întrunit în ședință și prin Hotărârea nr. 101/2024 a admis contestația formulată de un partid politic și a anulat Hotărârea nr.93 din 8 iunie 2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Baia Mare. De asemenea, îl obligă pe primarul interimar al Municipiului Baia Mare să suplimenteze până cel târziu la ora 12, numărul cabinelor de vot la toate secțiile de votare din Municipiul Baia Mare pentru asigurarea numărului optim de cabine de vot prevăzut de art. 7 din Hotărârea AEP nr. 44/2016.
Art. 7 alin 1 Hotărârea AEP nr. 44/2016 privind setul de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare, precum și dotarea minimală a acestora. La fiecare 300 de alegători arondați la o secție de votare se asigură câte o cabină de vot, dar, de regulă, nu mai mult de 5 cabine de vot.
Fiecare local de secţie de votare trebuie să posede un număr suficient de urne de vot, cabine, ştampile cu menţiunea „VOTAT”, proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente şi speciale şi cu numărul estimat al alegătorilor care vor fi înscrişi în listele electorale suplimentare, precum şi o urnă de vot specială”.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA