SCANDAL GPL. Instituțiile publice din Maramureș, verificate de autorități

După explozia de la Crevedia și cazurile de neglijență a felului în care se depozitează, transportă sau distribuie carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, Prefectura Maramureș a demarat o amplă acțiune de control. După ce, în primă fază au fost controlați agenții economici, acum s-a trecut și la instituțiile statului. Astfel, în ultima săptămână, au fost realizate controale la 56 de operatori economici (care includ și puncte de lucru), respectiv patru instituții publice.

”În baza Ordinului Prefectului nr. 486/2023 privind constituirea la nivel județean a comisiei mixte de verificare la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, au fost efectuate, în perioada 9 -15 octombrie a.c., controale la 56 de operatori economici (care includ și puncte de lucru), respectiv patru instituții publice.

Au fost constatate un număr de 56 nereguli/deficiențe.  S-au dispus 55 de măsuri pentru remedierea neregulilor/deficiențelor constatate. Au fost aplicate în total 30 de sancțiuni, din care șapte sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 lei și 23 de avertismente pentru neregulile constatate”, au precizat reprezentanții Prefecturii Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA