ȘCOALA ALTFEL. Pompierii și salvatorii, în unitățile de învățământ din Maramureș

Specialiștii Inspecției de Prevenire, alături de salvatorii maramureșeni au fost prezenți astăzi, 27 februarie, în instituțiile de învățământ din Maramureș, unde au desfășurat exerciții de evacuare în caz de incendiu, au prezentat tehnica de intervenție și au diseminat materiale de informare preventivă. Totodată, pompierii au mediatizat și campaniile de prevenire desfășurate de către IGSU și partenerii instituționali, transmite ISU Maramureș.

De asemenea, în intervalul 27 februarie – 1 martie, între orele 9-12 și 13-16, formatorii din cadrul Fundației pentru SMURD din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Iași și București, alături de personalul SMURD Maramureș și voluntarii SMURD desfășoară ”Maratonul Resuscitării” cu cadrele didactice, nedidactice și elevii din cadrul Colegiului Național „ Vasile Lucaciu” Baia Mare. Activitățile din cadrul ” Săptămânii Protecției Civile” continuă pe tot parcursul acestei săptămâni. La fiecare subunitate de pompieri din județ zilnic este ”Ziua porților deschise”.

Informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mircea GRIGOR

mg
mg